Facings en Kronen

 

Facings (Veneers)

Een facing of veneer is een porceleinen of kunstof schildje over de voorkant van uw tand.

Facings worden vaak gebruikt om diverse esthetische problemen te verhelpen waarbij u kunt denken aan een of meerdere verkleurde tanden, vaak ontstaan door trauma. Ook worden facings vaak toegepast bij scheve tanden, spleetjes tussen de tanden, bij afgebroken stukken en randen of om grote vullingen in tanden te verbergen.

Behandeling:

Tijdens het intakegesprek zullen uw wensen en resultaat worden besproken, het verschil in materialen wordt met u besproken en er wordt gekeken en geadviseerd aan de hand van uw situatie waarbij kwaliteit en duurzaamheid voorop staan.

Bij het plaatsen van facings zal er een minimale hoeveelheid tandweefsel worden verwijderd, dit is om de facing meer houvast te geven op uw natuurlijke tand, hierbij moet u denken aan 0.2 à 0.3 mm.

Er wordt zeer veel waarden gehecht aan de gezondheid van uw gebit, daarom streven wij in alle gevallen naar het perfecte eindresultaat en een behandeling waarbij u in de meeste gevallen geen pijn zult ervaren en waarbij een verdoving niet noodzakelijk is!

Wij hebben ervoor gekozen om onze facings en kronen te vervaardigen op een klinisch bewezen manier zonder gebruik te maken van de laatste technologische ontwikkelingen.

Bij vervaardiging kunt u uiteraard zelf de kleur bepalen waarbij wij natuurlijk voor u klaar staan met deskundig advies.

Wilt u meer weten over de gebruikte materialen? Kijkt u dan eens op de website van Ivoclar-Vivadent (klik op tekst voor link)

Kronen

Net als facings dienen kronen in eerste instantie als cosmetische oplossing voor uw beschadigde of missende tand. Daarnaast heeft een kroon ook een belangrijke functie in uw mond, namelijk ter vervanging of bescherming van uw natuurlijke tand.

Bij kronen kunt u kiezen uit diverse materiaalsoorten (zirkonium en volledig porcelein), waarbij een juiste combinatie van esthetiek en functionaliteit moet worden gezocht.

Wij gebruiken uitsluitend de beste materialen die zich bewezen hebben als lichaamsvriendelijk.

Behandeling:

De behandeling bij het plaatsen van kronen kunt u het best vergelijken met de behandeling voor een facing. Bij kronen wordt meer van het beschadigde of ongezonde tandweefsel weggenomen waarna een afdruk wordt gemaakt, deze afdruk dient om de kroon te vervaardigen.

Omdat uw nieuwe kroon niet direct klaar is krijgt u eerst een tijdelijke kroon (ookwel noodkroon genoemd) totdat uw definitieve kroon klaar is.

Pijn:

In de meeste gevallen is de behandeling pijnloos, zeker wanneer een verdoving wordt toegediend, wel kan het zijn dat u de behandeling als vervelend ervaart of dat u napijn ondervind van de behandeling.

Normaalgesproken zal een pijnstiller voldoende zijn om u van deze napijn te verhelpen.